
-
Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
- +90 332 223 1210
- http://www.selcuk.edu.tr/
- Hiçbir belirt gün hizmet vermektedir.
PROF. DR. ERDAL ÖZKAN
Üniversite: Selçuk Üniversitesi
Bölüm: Fen Bilimleri Enstitüsü

ÇALIŞMA ALANLARI

1. İlköğretim öğretmenleri (TR)
2. İlköğretim (TR)
3. Öğretmenler (TR)
4. Sınıf öğretmenleri (TR)
5. Kimya eğitimi (TR)
6. Kimya (TR)
7. K (TR)
8. Yüzey modifikasyonu (TR)
9. Voltametri (TR)
10. Karakterizasyon (TR)
11. Flavonoidler (TR)
12. Candidate teachers (EN)
13. Curriculum (EN)
14. Misconception (EN)
15. Concept teaching (EN)
16. Conceptual knowledge (EN)
17. Concept (EN)
18. Flavonoids (EN)
19. Characterization (EN)
20. Voltammetry (EN)
21. Surface modification (EN)
YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ
Bu çalışma ilköğretim düzeyinde bazı temel kimya kavramları hakkında sınıf öğretmen adaylarının anlama düzeylerini belirlemeye ve kimya eğitimi hakkında ve temel kimya konuları olan madde ve özellikleri, atom ve periyodik sistem, bağlar, karışımlar – çözeltiler ve kimyasal-fiziksel özellikler hakkında kavram yanılgıların belirlenmesi ve bazı öğrenci özellikleriyle kavram yanılgıların arasında anlamlı ilişki olup olmaması durumları ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Araştırma Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde Sınıf Öğretmenliği programında öğrenim gören 1. 2. 3. 4. sınıf öğrencilerinden oluşturulmuştur. Toplam 247 öğrenciye uygulanmıştır.77 erkek ve 170 kız öğretmen adayından oluşmaktadır. Öğrencilere uygulanan anket iki bölümden oluşmuştur. Birinci bölümünde öğretmen adaylarının kişisel bilgilerini içeren 7 soru bulunmaktadır. İkinci bölümde ise öğretmen adaylarının kimya ile ilgili bazı kavramların anlaşılma düzeylerini belirlemek amacıyla bu kavramları içeren toplam 88 tane bilimsel ve mantıksal anlamda doğru ve yanlış cümleler yer almaktadır. Bu cümlelerin 13 tanesi atom,14 tanesi periyodik sistem,15 tanesi bağlar, 17 tanesi madde ve özellikleri,18 tanesi karışım ve çözeltiler, 11 tanesi fiziksel ve kimyasal olaylar boyutlarında hazırlanmış ve gelişigüzel sıralanmıştır. Ayrıca bu cümlelerin karşısına öğretmen adaylarının görüşlerinin katılma derecesini ölçmek için ?doğru?, ?yanlış? ve ?fikrim yok? şeklinde üç seçenek sunulmuştur. Elde edilen veriler istatistiksel olarak incelenmiştir. Kimya temel konularında ankette çıkan kavram yanılgıları, istatistiksel veriler, sonuç ve öneriler çalışmanın sonunda verilmiştir.
Bu çalışmada, Dönüşümlü Voltametri tekniği ile camsı karbon elektrot yüzeyine modifiye edilen 7 farklı flavonoid türevinin yüzey karakterizasyonu da yine Dönüşümlü Voltametri yanında Elektrokimyasal İmpedans Spektroskopi, Elipsometri, Temas Açısı ve Atomik Kuvvet Mikroskopisi ile yapılmıştır. Flavonoid türevlerinin modifkasyonu ile elde edilen yüzeyler, son derece kararlı ve geniş bir çalışma aralığına sahiptir. Çalışmada asetonitrilde çözülmüş 0,1 M tetrabütilamonyum tetrafloroborat’ta çözülerek 1 mM konsantrasyonda hazırlanan bütün türevler için camsı karbon elektrot yüzeyine modifikasyon, +0,3/+2,8 V potansiyel aralığında, 100 mV/s tarama hızı ve 10 döngülü olarak yapılmıştır. Susuz ortamda yapılan bu çalışma ile flavonoidlerin elektrokimyasal davranışları, özellikle de elektrokimyasal oksidasyon ve kimyasal bağlanmaları hakkında fazlaca bilgi edinilmiştir. Elde edilen bilgiler ve yapılan literatür araştırmaları sayesinde modifiye yüzeyler için reaksiyon mekanizmaları teklif edilmiştir.
Bu çalışmada dönüşümlü voltametri tekniği ile camsı karbon elektrot üzerine modifiye edilen flavonoid türevli dört maddenin elektrokimyasal davranışları incelenmiştir. Çalışmada asetonitrilde çözülmüş 0,1 M tetrabütilamonyum tetrafloroborat’ta çözülerek 1 mM konsantrasyonda hazırlanan bütün türevler için camsı karbon elektrot yüzeyine modifikasyon, +0,2/+2,6 V potansiyel aralığında, 100 mV/s tarama hızı ve 10 döngülü olarak yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar ve çeşitli literatür araştırmaları sonunda modifiye yüzeyler hakkında reaksiyon mekanizmaları teklif edilmiştir.


Yorum yaz