
-
Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
- +90 216 578 0000
- http://www.yeditepe.edu.tr/
- Hiçbir belirt gün hizmet vermektedir.
DOÇ. DR. YUSUF DEVRAN
Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
Bölüm: Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÇALIŞMA ALANLARI
YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİ
European capital of culture concept: The case of İstanbul 2010 Avrupa kültür başkenti konsepti: İstanbul 2010 örneği
Avrupa Kültür Kenti kavramı 13 Haziran 1985’te Yunanistan Kültür Bakanı Melina Mercouri tarafından ortaya atılmıştır. Daha sonradan Avrupa Kültür Kenti seçilen Atina’ya oldukça olumlu kültürel ve sosyo-ekonomik etkiler olmuş ve bu kentin bir cazibe merkezi haline geldiği görülmüştür. 1999 yılında Avrupa Kültür Kenti, Avrupa Kültür Başkenti olarak değiştirilmiştir. 2000 yılından itibaren de finanse edilmeye başlanmıştır. 2005-2019 arasında ise yeni seçim sistemi belirlenmiştir. 2005’ten sonraki seçimlerde bu unvan birden fazla kente verilmesi kararlaştırılmıştır. 2010 yılındaki Avrupa Kültür Başkent’lerinden biri de İstanbul’dur. 2010 yılında Avrupa kültür Başkenti seçilen Almanya ve Macaristan şehirleri ile birlikte 2010 yılı İstanbul kültür ve sanatsal faaliyetlerle adını duyuracaktır. Bu araştırmanın amacı Avrupa Kültür başkenti konseptinin ne olduğu, 2010 İstanbul AKB seçilmesi ve bu seçilme sürecinde İstanbul’un kazanımlarının ve yapılması gereken çalışmaların neler olduğu ortaya koymaktır.
Galatasaray brand identity positioning: Can it be a model for Kyrgyzstan? Galatasaray marka kimliği konumlandırması: Kırgızistan için model olabillir mi?
Kurumlar ve şirketler için marka kimliği ve konumlandırmanın önemi gün geçtikçe artmaktadır. Günümüzün piyasındaki çok sayıda şirket ve kurumlara karşın ağır rekabet koşullarında pay kapmak, mal veya hizmetin ne kadar farklılaştırıldığına bağlıdır. Bu çalışmada Galatasaray Spor Külübü’nün marka kimliği ve konumlandırılması, Kırgızistan’daki futbol ve futbolun ülke imajına katkısı araştırılarılacaktır. Çalışmanın amacı Galatasaray markasının gelişimini ve bunun Kırgız futbolu için bir model olarak uygulanabilirliği araştırılarak, futbol külüplerini geliştirmekle Kırgızistan imajına katkı sağlamaktır. Çalışmada ikincil el kaynaklarının taranması ile beraber, nicel ve nitel araştırma yöntemleri kullanılmıştır. Algılanan Galatarasaray marka kimliği ve konumlandırmasını ortaya koymak için anket araştırması yapılmıştır. Galatasaray yüzyılı aşkın kuruluş tarihi sürecinde, Türkiye’nin önde gelen spor külüplerinden biri olmayı başarmıştır. Kulübün sportif ve yönetim başarısı spor endüstrisinde kendine yer bulmasına ve marka ismini dünya çapında tanıtımına katkı sağlamıştır. Bununla beraber, kulübün marka kimliği Galatasaray’ı etkin bir şekilde anlatmaktadır. Kırgızistan’da da futbol yükseliş içerisindedir. Yine de, Galatasaray Spor Kulübü’nün gelişim süreci çok iyi bir şekilde analiz edilerek, aynı modelin uygulanması, Kırgızistan’ın tanıtımına ve gelişimine çok önemli bir katkı sağlayabilir. Bundan dolayı, Kırgız futbol kulüpleri Galatasaray Spor Kulübü’nü inceleyerek iletişim kurmaları gerekir.
DOÇ. DR. YUSUF DEVRAN İLE İLGİLİ SAYFALAR VE DÖKÜMANLAR
DOÇ. DR. YUSUF DEVRAN İLE İLGİLİ BİLGİLER, ÖZGEÇMİŞ VE MAKELELER
1
ÖZGEÇMİŞ
1. Adı Soyadı: Yusuf Devran
2. Doğum Tarihi: 1969
3. Unvanı: Prof. Dr.
4. Öğrenim Durumu: Üniversite
Derece Alan Üniversite Yıl
Lisans Radyo ve Televizyon
Bölümü
Ankara Ün. İletişim Fakültesi 1989
Y. Lisans Medya ve Siyaset Gazi Üniversitesi Sosyal
Bilimler Enstitüsü
1992
Doktora Siyasal İletişim Gazi Üniversitesi Sosyal
Bilimler Enstitüsü
2001
Ayrıca,
1993 yılında Londra’da dil kursuna katıldı.
1994-1996 yıllarında Londra South Thames College Medya ve Dizayn Fakültesinde
“High National Degree” aldı.
1997 – 1999 yıllarında Samanyolu TV’de haber yönetmeni olarak çalıştı.
5. Akademik Unvanlar:
Yardımcı Doçentlik Tarihi : 2001
Doçentlik Tarihi : 2005
Profesörlük Tarihi :
6. Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
6.1. Yüksek Lisans Tezleri:
a- Güllüoğlu, Özlem, Televizyon reklamlarının çocuklar üzerindeki etkileri, Yeditepe


Yorum yaz